ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ουσιαστικός ο δίαυλος επικοινωνίας Μητσοτάκη–Μέρκελ

ΝΔ: Ουσιαστικός ο δίαυλος επικοινωνίας Μητσοτάκη–Μέρκελ
Item Number 16663091 City, Country Αθήνα, Greece Date 28/05/2016 15:04 Event Date 28/05/2016 00:00 Genre Current Copyright © 2016 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Credit ΑΠΕ-ΜΠΕ Source ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ Photographer ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Size 3543 x 2361 Object Name ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ Transmission Ref. Headline ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετάει μέλη της επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/STR

Θετικά αποτιμούν στη ΝΔ τα αποτελέσματα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς εκτιμούν πως πλέον οι εταίροι έχουν κατανοήσει πως απέναντί τους έχουν έναν αξιόπιστο συνομιλητή, ο οποίος έχει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στη μισή ώρα που κράτησε η συνάντηση και η οποία έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στην κα Μέρκελ πως για να ορθοποδήσει η οικονομία θα πρέπει να υπάρξει μείωση στις δαπάνες, αλλά και στους φόρους, και εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορέσει ποτέ να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, έτσι ώστε να πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ η Γερμανίδα καγκελάριος άκουσε με πολύ μεγάλη προσοχή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να υπάρξει αρνητική αντίδραση από μέρους της και χωρίς να προσπαθήσει να μεταπείσει με κανένα τρόπο τον συνομιλητή της για τις θέσεις του.

Ήταν η δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πλευρών μέσα σε τρεις μήνες και στη ΝΔ εκτιμούν πως, πλέον, έχει ανοίξει ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας του προέδρου του κόμματος με τους εταίρους, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα, όπως τονίζουν, στο άμεσο μέλλον.

Στη ΝΔ παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, μετά και την ομολογία του υπουργού Οικονομικών πως η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της.

Μάλιστα, μετά και τα μηνύματα από την Ευρώπη πως σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν προβλήματα με την εκταμίευση της δόσης, στη Συγγρού επανέρχονται τα σενάρια περί ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, σενάρια που είχαν κάπως απομακρυνθεί μετά την υπερψήφιση του πακέτου με τα φορολογικά μέτρα από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ