ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεωρήσεις εισόδου 3 και 5 ετών σε 7 ημέρες για Ρώσους τουρίστες

Θεωρήσεις εισόδου 3 και 5 ετών σε 7 ημέρες για Ρώσους τουρίστες
Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης (φωτογραφία αρχείου)

Τριετείς και πενταετείς θεωρήσεις εισόδου για Ρώσους τουρίστες σε επτά μέρες θα χορηγούν οι προξενικές αρχές στη Ρωσία.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας, κ. Oleg Petrovich Safonov.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Μόσχα ο κ. Ξυδάκης, επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση για συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα του τουρισμού και συμφωνήθηκε να ενισχυθεί ο ρωσικός τουρισμός προς την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ξυδάκης διαβεβαίωσε τον κ. Safonov ότι η Ελλάδα εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να εξυπηρετηθεί το κύμα των Ρώσων τουριστών και ότι από εδώ και στο εξής θα χορηγεί θεωρήσεις τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους Ρώσους πολίτες δικαιούνται.

«Ήδη το μήνα Μάιο, εκδόθηκαν από τις προξενικές αρχές μας στη Ρωσία 90.000 βίζες, πολύ περισσότερες από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Το σχέδιο ενίσχυσης των Αρχών μας απέδωσε και θα εξακολουθήσουμε ακόμη πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση έως το τέλος του καλοκαιριού. Από την ώρα που ο Ρώσος πολίτης υποβάλλει τα δικαιολογητικά του, το χρονικό διάστημα έκδοσης βίζας θα είναι το συντομότερο δυνατό, με στόχο να μην υπερβαίνει τις 7 εργάσιμες ημέρες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ