ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Μετά το Brexit εστιάζουμε στο δημοκρατικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Ε.Ε

Κοτζιάς: Μετά το Brexit εστιάζουμε στο δημοκρατικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Ε.Ε
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Υπέρ της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά με έμφαση στο δημοκρατικό και κοινωνικό της χαρακτήρα τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του μετά το γεύμα εργασίας υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου ζήτησαν όχι μόνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το Brexit είπε:

«Υπήρξαν ασφαλώς διαφορετικές απόψεις. Αυτό που τονίσαμε από τη δική μας πλευρά είναι η ανάγκη να φροντίσουμε την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτίστως τον κοινωνικό και δημοκρατικό της χαρακτήρα. Παράλληλα, επισημάναμε την ανάγκη να οργανώσουμε δημοκρατική συζήτηση με τρόπο που να βοηθάει και να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών μας κι όχι να γυρίζουμε την πλάτη μας σ’ αυτά».

Ερωτηθείς για τον κατακερματισμό της Ε.Ε είπε ότι είναι μια πρωτόγνωρη κρίση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει όλοι να είναι πάρα πολύ σοβαροί, νηφάλιοι και ψύχραιμοι στην αντιμετώπισή της. «Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική απόφαση των Βρετανών πολιτών και ταυτόχρονα να μην αποξενωθεί ολόκληρη η Βρετανία και οι πολίτες της από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ