ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανένα θέμα με Cosco, λένε στο Μαξίμου

Κανένα θέμα με Cosco, λένε στο Μαξίμου

Το θέμα της Cosco συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα και ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Πεκίνο.

Έτσι, πηγές της κυβέρνησης φρόντισαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα αναφέροντας πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα. Υπήρξε επικοινωνία της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ομίλου και όλα βαίνουν καλώς". Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το ελληνικό τμήμα της εταιρείας που επέλεξε να στείλει επιστολή στην επιτροπή της Βουλής και όχι στην κυβέρνηση. «Αν είχαν στείλει επιστολή σε μας σε δύο ώρες θα είχε τελειώσει το θέμα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Την ίδια στιγμή ως αμοιβαία επωφελή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συμφωνία με την Cosco, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2. Επισήμανε ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας. Η Ελλάδα είπε, είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.

Όσον αφορά το άλλο ζήτημα της επικαιρότητας, τον εκλογικό νόμο στο Μαξίμου επισημαίνουν πως ο «εκλογικός νόμος για την κυβέρνηση είναι win win είτε ψηφιστεί με 200 βουλευτές είτε όχι. Η πρόταση κυβέρνησης σαφής και δεν αλλάζει. Κάποιοι που έκαναν παρόμοιες προτάσεις τώρα κάνουν τον Κινέζο» λένε στην κυβέρνηση αναφερόμενοι εμμέσως σε παλαιότερη πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ