ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Είναι κακό ότι κόβεται το ΕΚΑΣ (vid)

Κατρούγκαλος: Είναι κακό ότι κόβεται το ΕΚΑΣ (vid)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν μπορέσαμε να σώσουμε τον ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που κάναμε και είναι κακό ότι κόβεται» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «δημαγωγία».

«Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εμείς αυτό το είχαμε ως δεδομένο» τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντικατέστησε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη, που, όπως είπε ο υπουργός «καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Η εθνική σύνταξη είναι καλύτερη από το ΕΚΑΣ γιατί δίνεται σε όλους χωρίς έλεγχο εισοδημάτων. Είναι αλήθεια όμως ότι η εθνική σύνταξη θα αρχίσει να αφορά αυτούς που παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ μετά το 2018» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

Προσπαθούμε να δώσουμε ισοδύναμα σε αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρώτο μέτρο που πήραμε ήδη είναι ότι εξασφαλίσαμε πως θα παίρνουν τα φάρμακά τους με χαμηλή φαρμακευτική δαπάνη. Και θα σκεφτούμε από το κοινωνικό πλεόνασμα, τι μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους.

Αναφορικά με τις αναπηρικές συντάξεις τόνισε ότι «τις κρατάμε όπως είναι σήμερα» και επεσήμανε: «Εμείς αποδείξαμε ότι δεν είμαστε αυτοί που μειώνουμε τις συντάξεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ