Ο Τόσκας τίμησε τους πιλότους του canadair στα Δερβενοχώρια

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας τίμησε το πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, που πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα δύσκολη αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της μεγάλης βστα Δερβενοχώρια και διασώθηκε έπειτα από συντονισμένες και ψύχραιμες ενέργειες συναδέλφων τους και πυροσβεστών, επισμηναγό Ταξιάρχη Παπαμάρκο και τον Σμηναγό Ιωάννη Σεντουξή.

Στα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στη φλεγόμενη περιοχή, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος, δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην επιχείρηση διάσωσης. Πρόκειται για τους, Don Mc Leod, Jeff Brenhaug, Marnix Pyle, Άλκη Παρασκευόπουλος, Mike Strasser, Jeff Shelton, Gary Wilson και Σωτήρη Πάσχο.

Τιμήθηκαν ακόμη οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Ιωάννης Καρακώστας και πυραγός Νέστορας Αποστολόπουλος, που έσπευσαν πρώτοι στην περιοχή και μετέφεραν το πλήρωμα του αεροσκάφους σε ασφαλές σημείο.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 και τόνισε ότι η προσφορά και η αυτοθυσία τους, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν ήταν καθοριστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Νίκος Τόσκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ψυχραιμία, που επέδειξαν οι πιλότοι του αεροσκάφους και οι οποίοι με τους κατάλληλους χειρισμούς κατάφεραν να προσγειωθούν στη φλεγόμενη περιοχή, αλλά και στο προσωπικό που συμμετείχε στη συνδυασμένη επιχείρηση διάσωσης.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς.

Διαβάστε επίσης