ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει διαλυτική αντίληψη για τα σοβαρά ζητήματα

ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει διαλυτική αντίληψη για τα σοβαρά ζητήματα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και δείχνει τη διαλυτική αντίληψη που έχουν για τα σοβαρά ζητήματα της χώρας» απαντά η ΝΔ στα όσα φέρεται να είπε κυβερνητική πηγή αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον εκλογικό νόμο.

 

Συγκεκριμένα η κυβερνητική πηγή, αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο, χρησιμοποίησε τη φράση του Μάο «μεγάλη αναστάτωση, θαυμάσια κατάσταση».

Η ΝΔ αναμένεται να καταψηφίσει τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο με τον Εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο να κατηγορεί την κυβέρνηση πως προωθεί την ακυβερνησία στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο ο Πρωθυπουργός επιλέγει μια στιγμή που οι πολίτες υφίστανται τις επιπτώσεις της πολιτικής του, να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση και να παραπλανήσει τους Έλληνες και επιλέγει να χρησιμοποιήσει την απλή αναλογική ως φύλο αριστερής συκής καθώς βλέπει πως καταρρέει.

«Με την ιστορία αναξιοπιστίας και καιροσκοπισμού της κυβέρνησης υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που θα πιστεύει ότι αν ήταν μπροστά θα το έκανε; Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές» είπε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας πως η πρόταση της κυβέρνησης απειλεί να σύρει τη χώρα στη δίνη της ακυβερνησίας.

«Δεν θα έχουν ούτε οι ίδιοι ούτε όσοι συμπράξουν το άλλοθι της άγνοιας. Το εκλογικό σύστημα είναι ανάγκη να διασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας, Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι η χώρα να μπει σε καθεστώς αβεβαιότητας» είπε ο κ. Κουμουτσάκος υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ συζητά την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο των ομογενών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουμουτσάκος σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ και ο Πρόεδρός της κατέθεσαν σήμερα στη βουλή επίκαιρη επερώτηση για το «πλάνο Β» που ετοίμαζε η κυβέρνηση πέρυσι.

Η ΚΟ της ΝΔ ρωτά αν υπήρξε ή όχι σχέδιο Β, ποιοί συμμετείχαν στην ομάδα Βαρουφάκη, πόσο κόστισε η μελέτη, από ποιόν και πότε έλαβε εντολή ο κ. Γκάλμπρεϊθ καθώς και ποιοί ήταν οι αποδέκτες. Μάλιστα η ΚΟ της ΝΔ ζητά να κατατεθεί η έκθεση της επιτροπής του σχεδίου Β.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ