ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Σκουρλέτη-Μανιάτη στη Βουλή

Άγριος καυγάς Σκουρλέτη-Μανιάτη στη Βουλή
Γιάννης Μανιάτης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιάννης Μανιάτης με αφορμή την ακολουθούμενηκυβερνητική πολιτική στο ζήτημα των υδρογονανθράκων. Η άγρια κόντρα τους δεν περιορίστηκε στο ζήτημα αυτό, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες.

«Δεν ντρέπεστε που κόβετε συντάξεις και κοροϊδεύετε τον κόσμο; Δεν ξέρετε τι σας γίνεται δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας, λειτουργείτε με λογική ακραίου νεοφιλελευθερισμού και έχετε βορειοκορεατική αντίληψη. Ξεπουλάτε τον ορυκτό πλούτο, πρέπει να παραιτηθείτε τώρα», ανέβασε τους τόνους ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος.

«Είστε κλασικός υβριστής, δεν τιμάτε την πολιτική σας διαδρομή, λέτε συνειδητά ψέματα. Ο Μανιάτης είναι βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ με δυο -τρεις άλλους που ευθύνονται για την κατάντια αυτού του κόμματος, για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε δορυφόρο του νεοφιλελευθερισμού και της ΝΔ, είναι κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν τέτοιες ύβρεις από στελέχη του», αντέτεινε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Επικράτησε απίστευτη ένταση με τον Γιάννη Μανιάτη να περνά στην αντεπίθεση: «Ντροπή σας κύριε Σκουρλέτη παίρνετε παράδειγμα από τον κύριο Σπίρτζη και όλα τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ που έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, είστε υβριστής και ψεύτης».

Πρώην και νυν υπουργός Περιβάλλοντος συνέχισαν στους ίδιους υψηλούς τόνους παρά τις εκκλήσεις της προεδρεύουσας Εύης Καρακώστα να ηρεμήσουν. «Να ζητήσετε συγνώμη για αυτά που λέτε, ντροπή σας είστε άθλιος συκοφάντης», φώναξε προς τον Γιάννη Μανιάτη ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ