ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μπαλτάς: Να βγάλουμε τους κομματικούς μανδύες από το μνημείο της Αμφίπολης

Α. Μπαλτάς: Να βγάλουμε τους κομματικούς μανδύες από το μνημείο της Αμφίπολης
EUROKINISSI

Προνομιακή χαρακτήρισε την Αμφίπολη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στις Σέρρες και την Αμφίπολη.

Ο υπουργός παρευρέθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αμφίπολη, με θέμα «Αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης και η Πολιτιστική και Τουριστική αξιοποίηση τους για την ανάπτυξη της». Αμέσως μετά ξεναγήθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο από την ανασκαφέα του λόφου Καστά Κατερίνα Περιστέρη, ενώ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για δέος και συμπλήρωσε πως εμείς θα τιμήσουμε την κληρονομιά με σεβασμό και θα ανασυγκροτήσουμε τους χώρους για να αποτελέσουν πόλους ανάπτυξης. Τόνισε ακόμα πως είναι υπέρ της ανάδειξης του μνημείου το οποίο είναι τεράστιας -όπως είπε- σημασίας και πως θα γίνει μια συστηματική διαδικασία για την προστασία του με απαλλοτριώσεις και ολοκλήρωση της συντήρησης μέσα από δυο προγράμματα, το ΕΣΠΑ και το Ιnterreg.

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ακόμα πως δεν είναι αντίθετος στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αναφερόμενος σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Τέλος υποστήριξε πως πρέπει να βγάλουμε τους κομματικούς μανδύες από το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο κ. Μπαλτάς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στον χώρο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Την Κυριακή ο υπουργός θα συναντηθεί με το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων.

Σε συνεργασία με το FONH.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ