ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Κουίκ: Αναντίρρητη αναγκαιότητα η έκδοση ευρωομολόγου

Τ. Κουίκ: Αναντίρρητη αναγκαιότητα η έκδοση ευρωομολόγου
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αναντίρρητη αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης χαρακτήρισε την έκδοση ευρωομολόγου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ.

“Χωρίς αυτό, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία τεράστια κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν φαντάζει μακριά. Μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, καλώντας το Βερολίνο να διαβάσει με προσοχή την τοποθέτηση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τα ευρωομόλογα.

“Ήδη δοκιμάζονται οι τράπεζες της Ιταλίας. Θολή είναι η εικόνα για την Deutsche Bank και τα ανοίγματά της. Η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα. Η Ελλάδα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που ένιωσε, μπορεί να σταθεροποιείται και να μπαίνει στη πορεία της ανάπτυξης, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται μια πίεση, που θα μπορούσε να βρει πιο αποτελεσματικά τη λύση της, με το ευρωομόλογο”, συνέχισε και τόνισε:

“Το ευρωομόλογο το θέλει ο Ντράγκι. Το ευρωομόλογο το συζητάει ο Ντάισελμπλουμ. Δεν το θέλει το Βερολίνο”.
Ο κ. Κουίκ προσέθεσε πως “οι εξελίξεις με άξονα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας και το προδικαστικό ερώτημα που ζήτησε το Βερολίνο από το Δικαστήριο της Ε.Ε., δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν αδιάφορο”.

“Και να έχουμε πάντα στο νου μας, ότι η όποια κρίση υποβόσκει, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και όχι να πιάσει την Ευρώπη «στον ύπνο», όπως με το προσφυγικό”, κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ