ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορεί ανοιχτά τον πρωθυπουργό για συνθήκες χάους

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορεί ανοιχτά τον πρωθυπουργό για συνθήκες χάους
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και θα κατηγορήσει για προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών ακυβερνησίας στη χώρα θα εξαπολύσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

O κ. Μητσοτάκης αναμένεται, με αφορμή τον εκλογικό νόμο, να κατηγορήσει ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες χάους με δεδομένο ότι στις εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα ενώ με αφορμή και το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου πως επιδιώκει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και τη δημιουργία δικού του συστήματος διαπλοκής.

Μαλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση της ΝΔ για την κατάτμηση της Β Αθήνας αλλά και για την ψήφο των ομογενών. Οσον αφορά τα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει πως η κυβέρνηση με τη φοροεισπρακτική καταιγίδα προχωρά στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας επαναλαμβάνοντας και πάλι το αίτημά του για εκλογές. Σε αυτή τη λογική αναμένεται να ζητήσει από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς πληθαίνουν όσοι υποστηρίζουν μέσα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως ενδέχεται μετά το καλοκαίρι να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

O Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως είναι αποφασισμένος να αναδείξει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών εκτιμώντας πως η κυβέρνηση έχει επιδείξει ανικανότητα στο να διαχειριστεί ζητήματα όπως είναι η ασφάλεια ή η υγεία των πολιτών. Χθες αργά το απόγευμα επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το κέντρο της Αθήνας και περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποιός και τονίζει πως «δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών» επισκέφθηκε το σταθμαρχείο του ΗΛΠΑΠ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, και συναντήθηκε με οδηγούς τρόλεϊ όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την εκτέλεση του έργου τους. Οι οδηγοί μίλησαν στον κ. Μητσοτάκη και για το ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταστραφεί πέντε οχήματα από εμπρηστικές επιθέσεις ενώ έκδηλη ήταν η αγωνία τους και για τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουν.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε ένα σταθμευμένο λεωφορείο των ΜΑΤ στην 3ης Σεπτεμβρίου και ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για τις τις δυσκολίες και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και για την την κατάσταση που στο κέντρο της Αθήνας με την την αυξημένη παραβατικότητα και τα γνωστά επεισόδια.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες σε καφετέρια στην οδό Πατησίων οι οποίοι και του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Όπως είπε, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη καθώς οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των «γνωστών–αγνώστων», οι οποίοι –λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης– εξακολουθούν να «αλωνίζουν» στο κέντρο της Αθήνας.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και δεσμεύθηκε πως όταν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση «ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ