ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Νίκαια: Καταδικάζει και η ελληνική Βουλή

Επίθεση Νίκαια: Καταδικάζει και η ελληνική Βουλή
REUTERS/ JEAN-PIERRE AMET

Τον αποτροπιασμό και την οργή τους για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία εξέφρασαν στη Βουλή ο Πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης, υπουργοί και βουλευτές.

«Καταδικάζουμε με τρόπο κατηγορηματικό και απερίφραστο την αιματηρή επίθεση στη νότια Γαλλία και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βάρβαρη πράξη που προξένησε τον θάνατο και τον βαρύ τραυματισμό πολλών δεκάδων ανθρώπων», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη της Βουλής προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της φίλης χώρας.

«Τέτοιου είδους χτυπήματα αντί να κάμπτουν το δημοκρατικό μας αίσθημα το ενισχύουν», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, εκφράζοντας την οδύνη του για τους νεκρούς και τα θύματα της επίθεσης. «Σήμερα είμαστε όλοι Γάλλοι, αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπίζονται με εθνικοκεντρικές λογικές αλλά με λογικές συνεργασίας όλων των δυνάμεων και κρατών», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ευχήθηκε τα τρομοκρατικά αυτά χτυπήματα να μην αλλάξουν τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων πολιτών.

Τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασαν ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη και ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε τη Δύση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να μην παραμένει παρατηρητής των αποτρόπαιων αυτών γεγονότων, σημειώνοντας ότι «το φαινόμενο τυφλής, αιματηρής βίας θα συνεχιστεί με κέντρο αναφοράς στην Ευρώπη και τα θύματα είναι και θα είναι πολλά», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ