ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σημαντική για την οικονομία και την κοινωνία η πάταξη της διαφθοράς

Τσίπρας: Σημαντική για την οικονομία και την κοινωνία η πάταξη της διαφθοράς
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου κατά την παραλαβή της ετήσιας έκθεσής της. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται από την Παρασκευή η ετήσια έκθεση για τη Δημόσια Διοίκηση που αφορά τα πεπραγμένα του 2015, μαζί με την έκθεση του Συντονιστικου Οργάνου Ελέγχου και Επιθεώρησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε τις εκθέσεις κατά τη συνάντησή του με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Υποδεχόμενος την κ. Παπασπύρου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας την ευχαρίστησε και της ευχήθηκε: «Οι προσπάθειες σας για την πάταξη της διαφθοράς, όσο και για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της δημόσιας δοίκησης να έχουν αποτέλεσμα, διότι είναι πολύ σημαντικός κρίκος, τόσο για την οικονομία, όσο και για την κοινωνία μας».

«Το σημαντικό είναι ότι πλέον εμείς ενεργοποιήσαμε το Συντονιστικό Όργανο Ελέγχου και Επιθεώρησης», ανέφερε η κ. Παπασπύρου, για το οποίο τόνισε πως είναι ένα «εξαιρετικό όργανο, με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά».

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης σημείωσε ότι υπέβαλε στον πρωθυπουργό τις εκθέσεις (περίπου 500 σελίδων συνολικά) όλων των ελεγκτικών μηχανισμών.

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε tweet του ότι "η πάταξη της διαφθοράς και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης είναι σημαντικα για την οικονομία και την κοινωνία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ