ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Η έλλειψη ευθιξίας συναγωνίζεται την έλλειψη απαντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Η έλλειψη ευθιξίας συναγωνίζεται την έλλειψη απαντήσεων
EUROKINISSI

Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα σιωπής, από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χρήστος Σκλαβούνης, πρώην διευθυντικό στέλεχος της περιώνυμης τράπεζας UBS, ορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην προεδρία του ΤΧΣ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης της ΝΔ, θέση στην οποία τον είχε τοποθετήσει ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του κ. Σκλαβούνη από τη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης της ΝΔ.

Θα περιμέναμε, βέβαια, αναφέρει η ανακοίνωση, η παραίτηση του κ. Σκλαβούνη να έχει ζητηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Όπως και περιμένουμε ακόμα, από τον κ. Μητσοτάκη, έστω και μια λέξη για τις πρακτικές της UBS, στον τομέα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Υποψιαζόμαστε, όμως, ότι θα απαντήσει, ως συνήθως, διά της σιωπής, όπως έχει ήδη πράξει με τις υποθέσεις του Κήρυκα, της SIEMENS, και τόσες άλλες, ων ουκ έστιν αριθμός. Στην περίπτωσή του κ. Μητσοτάκη, η έλλειψη ευθιξίας συναγωνίζεται την έλλειψη απαντήσεων. Ας συμβουλέψει έστω τον πρώην συνεργάτη του να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Η εποχή της διαπλοκής και της διαφθοράς έχει τελειώσει, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό μέσω δημοσιεύματος των Financial Times, ότι πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του πρώην στελέχους της τράπεζας UBS, Χρήστου Σκλαβούνη, από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών, με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.

Ο Χρήστος Σκλαβούνης διετέλεσε για χρόνια στέλεχος της UBS στην Ελλάδα και το 2013 είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά επικεφαλής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015, δύο μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ