ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Ναι στην Εξεταστική Επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο

Θεοχάρης: Ναι στην Εξεταστική Επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπέρ της πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν σε τρίτο μνημόνιο, τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «ο τελευταίος 1,5 χρόνος είναι μία από τις σπάνιες στιγμές στην ιστορία του νέου ελληνικού κράτους που η πολιτική ελπίδα μετατράπηκε, τόσο γρήγορα σε φόβο, στη συνέχεια σε υποταγή και εντέλει σε παραίτηση».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «η αραβική παροιμία που ταιριάζει στη διαπραγμάτευσή σας είναι αυτή που λέει ότι ράχη της καμήλας έσπασε από ένα άχυρο. Η καμήλα είναι οι Έλληνες και ο άκαρδος καμηλιέρης που φόρτωσε ακόμα και το άχυρο είναι οι δανειστές και οι Γερμανοί. Το μόνο που κάνετε είναι να εκλιπαρείτε για ανθρωπιά, ευτελίζοντας τη χώρα».

«Έχοντας υπόψη τις προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού και συνολικά της κυβέρνησης του για την απώλεια των 10 δισ. της πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζών, για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης τους που οδήγησαν στην επιβολή capital controls, που φορτώθηκε η χώρα με 86 δισ. ευρώ, στο κόψιμο του ΕΚΑΣ, στην συνέχιση του ΕΝΦΙΑ, στον κόφτη που έχει ήδη ενεργοποιηθεί, λέω ναι στην πρόταση γιατί έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός που εν αγνοία του έγιναν όλα αυτά, να μάθει την αλήθεια», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ