ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουνδούρου κατά Τόσκα με παρατηρητή το Μαξίμου

Κουμουνδούρου κατά Τόσκα με παρατηρητή το Μαξίμου

Νέο επεισόδιο στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Νίκου Τόσκα μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ και την εκκένωση τριών κτηρίων στη Θεσσαλονίκη που βρίσκονταν υπό κατάληψη.

Μετά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εκφραζόταν η αντίθεση του κόμματος στην επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων, ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων από στελέχη του κόμματος που «άδειαζαν» τον υπουργό για τις ενέργειές του. Επιπλέον, η τάση των «53» με κείμενο στην ιστοσελίδα commonality.gr εκφράζει την αντίθεσή της στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ χαρακτηρίζοντάς την « εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη».

Ο Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, επιχείρησε να κατευνάσει τις ενστάσεις σημειώνοντας ότι «Η επέμβαση στις καταλήψεις έγινε επειδή υπήρχαν εισαγγελικές παρεμβάσεις, κάποιες εδώ και μήνες, για τις καταλήψεις, αυτές καθορίζουν το πότε θα παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ»

Τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη πάντως , στήριξαν με δηλώσεις του τόσο ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς όσο και ο υφυπουργός Γιάνης Μπαλάφας.

Ο υπουργός εξωτερικών μέσα από ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω» της οποίας ηγείται, κάλεσε επί της ουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με άλλα θέματα, παρά με τον υπουργό που επιτελεί το έργο του στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι «ο κ. Τόσκας και η ηγεσία της αστυνομίας έχουν δώσει σημαντικά δείγματα πολύ προσεκτικών παρεμβάσεων».

Σιγή από το Μαξίμου

Κανένα σχόλιο ήταν η αντίδραση του Μαξίμου που επιλέγει να μην ρίξει λάδι στη φωτιά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να ανησυχεί από το νέο κρούσμα κακού συντονισμού κυβέρνησης – κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ