ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος - Αλεξιάδης για Μαρινόπουλο

Κατρούγκαλος - Αλεξιάδης για Μαρινόπουλο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Σε αναζήτηση λύσης για τους προμηθευτές του «Μαρινόπουλου» και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, βρίσκεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τις απαντήσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Βλάχου από τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ρύθμιση για τους προμηθευτές της επιχείρησης που έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, χωρίς ωστόσο, να προσδιορίσει το περιεχόμενό της. «Θα φέρουμε διάταξη που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, δεν είμαστε όμως έτοιμοι να το κάνουμε», ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην κλείσει η επιχείρηση.

«Έχουμε επίγνωση της κατάστασης και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κλείσει η επιχείρηση και να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων», είπε.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας και σε άλλη ερώτηση για τη ΣΣΕ των ηθοποιών επισήμανε ότι είναι «θέμα ταυτότητας» για την κυβέρνηση η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενόψει και των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για τα εργασιακά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ