ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελεγρίνης: Δεν μπορεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας

Πελεγρίνης: Δεν μπορεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

«Το νομοσχέδιο για την ελληνόγλωση εκπαίδευση στο εξωτερικό και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, αποτελεί σταθμό γι' αυτές. Δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ο κ. Πελεγρίνης τόνισε ότι η συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Εξωτερικών ήταν σημαντική.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην εμπειρία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και σημείωσε ότι στην πρώτη φάση αφορούσε κυρίως τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών, τα οποία όπως είπε «εντάχθηκαν και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες νέοι επιστήμονες στη χώρα μας αλβανικής καταγωγής».

Σε ότι αφορά τα ιδιωτικά σχολεία, ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «κανένας Έλληνας δεν μπορεί να δεχθεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας» και τόνισε ότι «χρειάζονται σταθερές και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους με τον ποιο αποτελεσματικό τρόπο».

«Η ψήφιση της διάταξης για την ιδιωτική εκπαίδευση εμποδίζει την εμπορευματική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και συνιστά μάχη για τη δημοκρατία του σχολείου η οποία περνάει μέσα από την κατοχύρωση της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού», κατέληξε ο κ. Πελεγρίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ