ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αναγνωστοπούλου: Οι καταλήψεις δεν δημιούργησαν την κρίση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Οι καταλήψεις δεν δημιούργησαν την κρίση

Προτιμότερες οι καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία και στη Γερμανία, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη.

«Οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε», συμπλήρωσε η κ. Αναγνωστοπούλου σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η τάξη και η ασφάλεια πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά με την κατάληψη στο ΑΠΘ η αν. υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δοκιμή για δύο χρόνια και δεν συνιστά αξιολόγηση αν είναι αρεστός στους μαθητές και στους γονείς. Επιτέθηκε, τέλος, στον πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι αντιμετωπίζει την παιδεία ως εμπόρευμα: «Όταν ο μαθητής αντιμετωπίζεται ως πελάτης, ‘‘ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’’, αυτό το είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν του αρέσει του μαθητή πρέπει να φύγει ο εκπαιδευτικός, το είπε... δεν πρέπει κανείς να βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και σε σχέση με το εμπόρευμα να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ