ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: «Όχι» στην απόλυση καθηγητών από το ιδιωτικό σχολείο

Φίλης: «Όχι» στην απόλυση καθηγητών από το ιδιωτικό σχολείο
Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι ο σύλλογος καθηγητών των ιδιωτικών σχολείων λειτουργεί σήμερα υπό το κράτος πιέσεων (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά της δυνατότητας απόλυσης καθηγητών από το ιδιωτικό σχολείο τάχθηκε εκ νέου ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι ««αν ο σύλλογος καθηγητών των ιδιωτικών σχολείων λειτουργεί υπό το κράτος πιέσεων, δεν μπορεί εγγυηθεί ούτε την αξιοπιστία των τίτλων σπουδών. Τώρα ο σχολάρχης απολύει όποιον θέλει, όποτε θέλει και αυτό δεν μπορεί να διαμορφώσει εκπαιδευτικό ήθος».

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι ο σύλλογος καθηγητών των ιδιωτικών σχολείων λειτουργεί σήμερα υπό το κράτος πιέσεων και υποστήριξε ότι η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει την εκπαιδευτική πολιτική των κυρίων Ράλλη και Παπανούτσου του 1977.

Αναφερόμενος στο δημόσιο σχολείο ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει θέμα μαζικών συγχωνεύσεων σχολείων και γνωστοποίησε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για 21 χιλιάδες αναπληρωτές, όσα είναι δηλαδή τα κενά στα σχολεία, ενώ για πρώτη φορά έχουν ήδη πάει όλα τα βιβλία στα σχολεία.

Μιλώντας για το θέμα με τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περίπου 20 χιλιάδες προσλήψεις σε βάθος τριετίας.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει προηγηθεί συνεννόηση με την τρόικα για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Παιδείας επέμεινε ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ