ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Πάνου Σκουρλέτη, Γιάννη Μανιάτη για ΣτΕ και Σκουριές

Αντιπαράθεση Πάνου Σκουρλέτη, Γιάννη Μανιάτη για ΣτΕ και Σκουριές
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή ανάμεσα σε Πάνο Σκουρλέτη και Γιάννη Μανιάτη για τις Σκουριές και την ύπαρξη ή μη απόφασης του ΣτΕ που ακυρώνει την υπουργική απόφαση για αναστολή των εργασιών της «Ελληνικός Χρυσός».

Το «χαστούκι» που κατά τον Γιάννη Μανιάτη έφαγε η κυβέρνηση από το ΣτΕ που για τρίτη φορά αποφάσισε ότι η επένδυση στα μεταλλεία Χαλκιδικής είναι απόλυτα συμβατή με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, εξόργισε τον υπουργό Περιβάλλοντος που διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια απόφαση. Ο Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε τον βουλευτή να σταματήσει να υπαγορεύει τις απόψεις του στο ΣτΕ, προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης.

«Βεβαίως και διαψεύδει το ίδιο το ΣτΕ και ο πρόεδρος του το σύνολο των δημοσιευμάτων», επέμεινε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ για αηθέστατες, εξωκοινοβουλευτικές και αδιανόητες προσεγγίσεις εκ μέρους του υπουργού έκανε λόγο ο Γιάννης Μανιάτης, λέγοντας ότι οι «μαγκιές και οι τσαμπουκάδες δεν περνάνε εδώ». «Κατ’ εξακολούθηση γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια το ΣτΕ», αντέτεινε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ