ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης

Σπίρτζης: Διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Για όργιο παράνομων διαγωνιστικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την υπογραφή της 15ετούς σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της DIGEA, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι όλα τα στοιχεία –με τις παραλείψεις και τις πλημμελείς διαδικασίες που τηρήθηκαν και οδήγησαν στο να συμμετάσχει μόνο η DIGEA στο διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)– έχουν από πέρυσι σταλεί στον εισαγγελέα και η υπόθεση θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες.

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ακόμα ότι –εκτός του συγκεκριμένου διαγωνισμού της ΕΕΤΤ– είχε βγει κοινή υπουργική απόφαση που όριζε τον χάρτη συχνοτήτων. Υπήρχε δε ειδική μελέτη, την οποία παρέλαβαν οι υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά που όμως αγνοήθηκε.

«Αν τηρούσαμε εμείς αυτές τις διαδικασίες του διαγωνισμού θα ήμασταν αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη –μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες– να προχωρήσει στη διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ