ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κεγκέρογλου - Κουτσούκου για Καλογρίτσα

Ερώτηση Κεγκέρογλου - Κουτσούκου για Καλογρίτσα
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Απαντήσεις για το αν ο κ. Καλογρίτσας που συμμετέχει στη δημοπρασία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας έχει πληρώσει τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί επειδή η εταιρία του εμφανίζεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ ως λήπτρια εικονικών τιμολογίων ή έχει ενταχθεί σε χαριστική ρύθμιση, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Γιάννης Κουτσούκος.

Με ερώτηση τους στη Βουλή και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, οι δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρουν ότι σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ η Ομάδα Κατασκευών ΑΕ (πρώην Χ.Ι. Καλογρίτσας ΑΕ) χρησιμοποίησε εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 34.828.802,69 ευρώ.

Οι περισσότερες από τις εταιρίες που εμπλέκονται, σημειώνουν, χαρακτηρίζονται από τον συγκεκριμένο έλεγχο ΑΡ. ΕΠΕΞ. 410/2011 του ΣΔΟΕ: «ως λειτουργικά ανύπαρκτες, ως εικονικές επιχειρήσεις υφιστάμενες νομότυπα με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων». Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, προσθέτουν, η έκθεση του ΣΔΟΕ διαπιστώνει ότι η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ (Πρώην Χ.Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Α.Ε.) χρησιμοποίησε εικονικά τιμολόγια που έλαβε από τις επιχειρήσεις «ΑΡΜΑ ΑΤΕ» και ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΜΟΝ. ΕΠΕ, συνολικής αξίας 34.828.802,69 € προφανώς για να φοροδιαφύγει τον αντίστοιχο φόρο.

Οι κ.κ. Κεγκέρογλου και Κουτσούκος καλούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντήσει:

1.Ποια η τύχη της έκθεσης και του πορίσματος του ΣΔΟΕ (Αρ. Εν. Επεξ. 410/2011);

2.΄Εχει πληρώσει η εταιρεία ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. του κ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί;

3.Εχει ενταχθεί σε ευνοϊκούς νόμους ως λήπτρια εικονικών τιμολογίων;

4.Περιλαμβάνεται στους 270 μεγαλοφειλέτες που εντάχθηκαν στη σκανδαλώδη ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την οποία χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια και σε μεγαλοφοροφυγάδες – λαθρέμπορους, λήπτες και χρήστες εικονικών τιμολογίων;

5.Περιλαμβάνεται στους 3.500 ελέγχους του ΣΔΟΕ τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα;

Παράλληλα, ζητούν να καταθέσει στη Βουλή τα ονόματα ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων των 270 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της ΠΝΠ, καθώς και τα ονόματα των επιχειρηματιών ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων που περιλαμβάνονται στους 3.500 ελέγχους, τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ