ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Τουσκ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Τουσκ
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενόψει της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

Κατά τη συνομιλία ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να "μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας", ειδικά μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που καταδεικνύει την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών τάσεων στην Ευρώπη.

Αντιθέτως, υπογράμμισε, ότι "η ΕΕ θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών της δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης". Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι αναγκαία η ενίσχυση του πακέτου Γιούνκερ και η μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, με θετικές εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη προώθησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο με σκοπό τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών των τελευταίων δύο ετών. Επιπλέον, οι δύο πολιτικοί μίλησαν για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της ΕΕ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή με διπλωματικές πρωτοβουλίες και ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων αρχών.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Τουσκ στο πλαίσιο κύκλου επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου από το γραφείο του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ