ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κατρούγκαλος: Θα βγουν ειδικά προγράμματα για τους άνεργους των ΜΜΕ (vid)

Γ. Κατρούγκαλος: Θα βγουν ειδικά προγράμματα για τους άνεργους των ΜΜΕ (vid)

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ειδικά προγράμματα για τους εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν την τηλεοπτική άδεια.

«Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες, ειδικά προγράμματα για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επίσης τόνισε ότι τα κανάλια που δεν εξασφάλισαν την άδεια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και άλλες επιλογές καθώς όπως σημείωσε θα μπορούν να εκπέμπουν είτε συνδρομητικά είτε μέσω ίντερνετ.

«Για τις κύριες συντάξεις έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθούν και όντως δεν έχουν μειωθεί», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι «θέλουμε ένα σύστημα με κοινωνική δικαιοσύνη».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει τρεις αλλαγές από την κυβέρνηση. Μία είναι η μείωση των εκπτώσεων από 15% σε 2% ανά έτος για τα πλασματικά έτη.

Ένταξη στον ΟΑΕΕ όσων είναι στον ΟΓΑ καθώς είναι κάτοικοι δήμων κάτω των 2.000 κατοίκων:

«Συμφωνήσαμε με τους θεσμούς να εξαιρεθούν όσοι νοικιάζουν δωμάτια και δεν είναι αγρότες. Αυτοί θα πάνε στον ΟΑΕΕ, είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως όσοι είναι αγρότες και νοικιάζουν δωμάτια θα παραμείνουν στον ΟΓΑ.

Σε ότι αφορά τις εισφορές ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε: «Έχουμε ζητήσει από τους θεσμούς να θεωρείται ότι όποιος πληρώνει είναι ενήμερος και έτσι θα μπορεί να ενταχθεί σε ρύθμιση.

Τέλος, αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, τόνισε: «Αυτό που έγινε με το ΕΚΑΣ, είναι πάρα πολύ κακό. Ήταν από τα κακά πράγματα που μας ανάγκασαν να κάνουμε οι δανειστές με το νέο μνημόνιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ