ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: «Ο κ. Τσίπρας αγωνιούσε πότε θα τελειώσει το μαρτύριο», λέει η Λαϊκή Ενότητα

ΔΕΘ 2016: «Ο κ. Τσίπρας αγωνιούσε πότε θα τελειώσει το μαρτύριο», λέει η Λαϊκή Ενότητα
EUROKINISSI

«Ο κ. Τσίπρας, πιεσμένος και φορτισμένος, αντιμετώπιζε τη συνέντευξη του στη Θεσσαλονίκη περίπου ως μαρτύριο το οποίο αγωνιούσε πότε θα τελειώσει» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Με πολλούς όρκους πίστης και εγγυήσεις εφαρμογής του 3ου μνημονίου, με μεγάλα ψέματα, όπως ότι δεν μειώθηκαν οι συντάξεις για το 90% των συνταξιούχων και αίολα «θα», ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε –και- κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα με ένα νέο σαθρό, ψεύτικο και επικίνδυνο για την κοινωνία «success story»», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας, πιεσμένος και φορτισμένος, αντιμετώπιζε τη συνέντευξη του στη Θεσσαλονίκη περίπου ως μαρτύριο το οποίο αγωνιούσε πότε θα τελειώσει. Έταξε ότι «θα» διευθετηθεί το ζήτημα του δημόσιου χρέους, «θα» έρθει η ανάπτυξη το 2017, «θα» μειωθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων, «θα» υπάρξουν σε βάθος χρόνου φορό - ελαφρύνσεις, «θα»... «θα» και... «θα»! Όλα, όμως, με τη διευκρίνιση του ότι τελούν υπό την αίρεση της συμφωνίας των δανειστών, στους οποίους θα υπακούσει».

«Επί της ουσίας, όμως, ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, οι οποίοι στενάζουν κάτω από το μνημονιακό ζυγό, βλέποντας τα εισοδήματα τους καθημερινά να συρρικνώνονται -έως και να μηδενίζονται- και το βιοτικό τους επίπεδο να κατακρημνίζεται. Πολύ αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν είπε ειδικά για τους αγρότες και ην αγροτική πολιτική ούτε μια λέξη» υπογραμμίζει και συμπληρώνει:

«Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός τους μελλοντικούς άνεργους δημοσιογράφους των καναλιών τα οποία κλείνουν, σε βάρος των οποίων χρησιμοποίησε επιχειρήματα κοινωνικού αυτοματισμού.

Τα αναξιόπιστα «θα» του κ. Τσίπρα δεν μπορούν να δώσουν καμιά απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πλειονότητα της η κοινωνία, αυτά τα οποία καθημερινά γιγαντώνονται με την «υπογραφή» του 3ου μνημονίου από τον μεταλλαγμένο και υποταγμένο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Με τη συνέντευξη αυτή επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του, παραδομένοι πλήρως στη μνημονιακή κηδεμονία, δεν έχουν κανένα απολύτως μέλλον παρά την λεηλασία και το ξεπούλημα της χώρας.

Ο λαός και η νεολαία με την ένταση και την κλιμάκωση των αγώνων τους, θα προχωρήσουν την μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και θα ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους εναλλακτικούς δρόμους για τη χώρα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ