ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Να σπάσει το ιερό ταμπού του άρθρου 16 του Συντάγματος»

Μητσοτάκης: «Να σπάσει το ιερό ταμπού του άρθρου 16 του Συντάγματος»
Στιγμιότυπο από την παρουσία του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη με τίτλο: «Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει», τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

«H κυβέρνηση αντί να σκέφτεται με όρους του 2030, γυρνάει στο 1982 και κατεδαφίζει τα πάντα για να ικανοποιήσει την κομματική της πελατεία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Παιδεία και επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση «ικανοποιεί τα νέομαρξιστικά της κατάλοιπα».

Μιλώντας στη παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη «Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως αυτό που βιώνει η χώρα είναι η κατεδάφιση από την κυβέρνηση κάθε εκπαιδευτικής προσπάθειας των τελευταίων ετών ενώ τόνισε πως έχει κουραστεί να ακούει συζητήσεις για τη σύνδεση εκπαίδευσης με αγορά επισημαίνοντας πως ο Νόμος 4009/2011 ξηλώνεται μεθοδικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και το Άρθρο 16 του Συντάγματος τονίζοντας πως θα πρέπει να σπάσει το ταμπού ενώ αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία είπε πως έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος και λίγα άμεσα πολιτικά οφέλη.

«Ενας τρόπος υπάρχει να αλλάξει αυτό, μέσα από έναν οργανωμένο διάλογο. Το μεγαλύτερο κόστος δεν ειναι το κόστος μέσα από μια σύγκρουση, ειναι το κόστος της εσωστρέφειας και της ακινησίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ