ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: «Δεν αρκεί να αγανακτούμε με τον κ. Τσίπρα», λέει ο Στ. Θεοδωράκης

ΔΕΘ 2016: «Δεν αρκεί να αγανακτούμε με τον κ. Τσίπρα», λέει ο Στ. Θεοδωράκης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λαϊκισμό» και «αναποτελεσματικότητα» και τόνισε:

Δεν αρκεί να αγανακτούμε με τον κ. Τσίπρα και να λέμε ότι σερνόμαστε από συντηρητικούς σε λαϊκιστές, πρέπει να αντιδράσουμε. Και αυτό αφορά έναν ευρύτερο χώρο.

«Πρέπει να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Στα πανεπιστήμια, στην εργασία, στη νεολαία. Είναι ένα κάλεσμα που κάνουμε για να ενωθούμε όλοι, να βρούμε τον τρόπο όλοι μαζί παραχωρώντας την μικρή εξουσία που έχουμε, να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Δεν θα τα παρατήσουμε και δεν θα αφήσουμε την πολιτική έρμαιο των λαϊκιστών, των συντηρητικών και των επαγγελματικών της πολιτικής» υπογράμμισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές καθώς, όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας έχει ως προτεραιότητα να εδραιώσει το καθεστώς του: στη δικαιοσύνη, στο δημόσιο, ακόμα και στην εκκλησία θα θέλει να βγάλει μερικούς μητροπολίτες. Θα προσπαθήσει να μεταφέρει την εκλογική μάχη όσο το δυνατόν αργότερα εξαντλώντας τα περιθώρια».

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό το σχήμα του εθνολαϊκισμού δεν μας ενδιαφέρει. Το Ποτάμι δεν θα συνεργασθεί προεκλογικά με κανένα κόμμα. Θα πορευτεί αυτόνομα εκτός αν υπάρξει το νέο Κίνημα στο όποιο έχουμε αναφερθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ που ίδρυσα το Ποτάμι να βρω θέση στις λίστες οποιουδήποτε άλλου κόμματος και αυτό αφορά το σήμερα, το αύριο, το πάντα. Η σχέση με τον κ. Μητσοτάκη είναι μια σχέση όπως θα έπρεπε να είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Πριν γίνει αρχηγός της ΝΔ είχε πολλές, κοινές με το Ποτάμι, απόψεις αλλά τώρα πλέον πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εκσυγχρονίσει το κόμμα του, κάτι το οποίο δεν διαφαίνεται για την ώρα. Η ΝΔ δεν θα γίνει μεταρρυθμιστικό κόμμα εκ μεταγραφής».

Ερωτηθείς για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες σημείωσε:

«Τo Ποτάμι γεννήθηκε με το σύνθημα «να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Αυτό το σύνθημα εκφράζει απόλυτα την οπτική μας σε ότι αφορά το τηλεοπτικό πεδίο. Δεν πρέπει να υπάρχουν τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ, πρέπει να μειωθεί η εξάρτηση από την πολιτική, να φύγουν από τα ΜΜΕ οι εργολάβοι, οι προμηθευτές του δημοσίου και όσοι αναλαμβάνουν δημόσια έργα. Δεν μπορεί κάποιος που έχει αφεντικό το κράτος να προσφέρει ενημέρωση γιατί είναι εξαρτώμενος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκαναν το αντίθετο. Γκρέμισαν τα πάντα χωρίς να αλλάξουν τίποτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ