ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωραιόκαστρο: Εμβολιασμένο των 90% των προσφυγόπουλων, λέει ο Μουζάλας

Ωραιόκαστρο: Εμβολιασμένο των 90% των προσφυγόπουλων, λέει ο Μουζάλας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχεδόν το 90% των παιδιών προσφύγων που έρχονται από τη Συρία είναι εμβολιασμένα ανέφερε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας, ανακοινώνοντας παράλληλα πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να τους χορηγηθεί και βιβλιάριο υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε σωστή και υλοποιήσιμη τη σχετική πρόταση που διατύπωσε σε παρέμβαση του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αποκρούοντας πάντως, τον ισχυρισμό ότι χάθηκε χρόνος.

Οι αναφορές του Γιάννη Μουζάλα –με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση στο Ωραιόκαστρο- έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη για τα επεισόδια στο νησί. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατηγόρησε τον βουλευτή ότι καλεί τους κατοίκους σε εξέγερση, ισχυρισμός που τον εξόργισε.

Ο Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε προσβλητική την αναφορά Μουζάλα, καλώντας τον να αναφέρει που εμπλέκεται, διαφορετικά να ανακαλέσει.

Απαντώντας, ο Γιάννης Μουζάλας τον κάλεσε να βάλει πλάτη για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι του νησιού και «να μην συντάσσεται με τον Κουτσαντώνη που καλεί σε ομάδες πολιτοφυλακής και είναι στέλεχος της ΝΔ, ούτε με το δήμαρχο Ωραιοκάστρου Γαβότση που είναι επίσης, στέλεχος της ΝΔ και πετά παιδιά έξω από τα σχολεία».

Απουσία σχεδίου και ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Νότης Μηταράκης που υποστήριξε ότι η Χίος μετατρέπεται σε νέα Ειδομένη, καθώς σήμερα υπάρχουν στο νησί 3.600 πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως είπε, ενώ έχουν 20πλασιαστεί οι προσφυγικές ροές, 3λασιάστηκε ο αριθμός εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ