ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κραυγή αγωνίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία

Κραυγή αγωνίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία
Eurokinissi

Ξέσπασμα Νίκου Ηγουμενίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάτοικοι ορεινών και νησιωτικών περιοχών, όταν χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

«Ως γιατρός και ως βουλευτής ντρέπομαι να υπάρχουν άνθρωποι που μεταφέρονται στα νοσοκομεία σε αγροτικές καρότσες», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι για να λειτουργήσει το ΕΚΑΒ πρέπει να συμπληρώνονται όλες οι βάρδιες. «Δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να ζητά 17 άτομα για να λειτουργήσει», επεσήμανε και πρότεινε όπου υπάρχει έλλειψη οδηγών στα ασθενοφόρα, να υπάρξει συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που έχουν οδηγούς, όπως για παράδειγμα η Πυροσβεστική. Ζήτησε δε, να υπάρξει ευελιξία, ώστε να αξιοποιείται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου χρειάζεται, είτε πρόκειται για μεταφορά ασθενούς, είτε μέσα στο αγροτικό κέντρο υγείας ή στο νοσοκομείο.

Ενισχυτική της αγωνίας που εξέφρασε ο Νίκος Ηγουμενίδης ήταν και η παρέμβαση του βουλευτής της ΝΔ στην Ευρυτανία Κώστα Κοντογεώργου που ανέφερε πως υπάρχουν ορεινές περιοχές που είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά, όπως συμβαίνει στο δήμο Αγράφων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να κινδυνεύουν. Όπως είπε ο Κώστας Κοντογεώργος, χρειάζεται οδική περιφερειακή σύνδεση των ορεινών όγκων, καθώς υπάρχουν μεν κέντρα υγείας αλλά όχι ασθενοφόρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ