ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Μαξίμου-ΝΔ για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας από την Τράπεζας Αττικής

«Πόλεμος» Μαξίμου-ΝΔ για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας από την Τράπεζας Αττικής
Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι κατηγορίες Μαξίμου για δάνεια που είχε πάρει το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για ”προσωρινούς υπερθεματιστές“ και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών.”

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαγόρευσε πλέον με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το κόμμα ενώ οκτώ μήνες τώρα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μείωσης των εξόδων.

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου υπενθυμίζει πως η ΝΔ «ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα κόμματα και απαιτεί τη διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα» εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους πως επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία – μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την ”Αυγή“.

«Γι’ αυτό τέλος στους συμψηφισμούς. Ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. Τσίπρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Μαξίμου: H ΝΔ παραδέχεται τα θαλασσοδάνεια

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ που παραδέχεται πως από κοινού με το ΠΑΣΟΚ έχει φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει κυβερνητικό σημείωμα και προσθέτει:
«Δεν απαντά φυσικά αν αυτά τα δάνεια εκπλήρωναν τα τραπεζικά κριτήρια, ούτε με ποιόν τρόπο εξασφαλίστηκαν. Το μόνο που είχαν να απαντήσουν είναι ότι «με εντολή Μητσοτάκη το κόμμα δεν θα πάρει άλλα θαλασσοδάνεια». Επαρκείς και περιεκτικές εξηγήσεις για το θέμα, ομολογουμένως...,καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ