ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ιδιωτικοποιούνται ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και Κτιριακές Υποδομές

Δεν ιδιωτικοποιούνται ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και Κτιριακές Υποδομές
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι η "Αττικό Μετρό" και οι Κτιριακές Υποδομές δεν ιδιωτικοποιούνται και ότι οι εργαζόμενοί τους διασφαλίζονται, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ο υπουργός Υποδομών διευκρίνισε ότι το ύψος των οφειλών τους το καθιστά απαγορευτικό. Σε ότι αφορά στην περίπτωση των Κτιριακών Υποδομών που έχουν οφειλές και εντάσσονται στο υπερταμείο, ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι "δεν μπορεί ένας οργανισμός που δεν έχει περιουσία, που έχει απίστευτο χρέος και οφειλές από το παρελθόν να λέμε ότι πάει για ιδιωτικοποίηση. Αυτό είναι του Χουντίνι".

Σημείωσε δε, ότι δεν μπορεί να υπάρχει ιδιώτης που θα πάρει εταιρεία με 800 εκατ. δάνειο και δεν έχει περιουσία, "μόνο ο Ιησούς Χριστός θα μπορούσε".

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε οτι η μεταφορά των 6 ΔΕΚΟ στο υπερταμείο δεν συνεπάγεται την ιδιωτικοποίησή τους. "Μην θεωρείτε δεδομένο αυτό που προπαγανδιστικά ακούγεται από την αντιπολίτευση ότι η μεταφορά στο υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση, η αντιπολίτευση δεν έχει επιλέξει τη συνεννόηση, αλλά την υπονόμευση. Δεν γίνεται η συζήτηση όταν ταυτίζεται η μεταφορά, για τις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ, που στη σύστασή του έχει ιδιωτικοποιήσεις", είπε.

"Δεν τρώμε σανό, δεν έχει σημασία τι λέει ο κάθε υπουργός, αλλά το κείμενο", αντέτεινε ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ