ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Άδωνι - Ξανθού στη Βουλή για την ψυχική υγεία

Καυγάς Άδωνι - Ξανθού στη Βουλή για την ψυχική υγεία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

"Πάρτι" κατασπατάλησης των κονδυλίων για την ψυχική υγεία κατήγγειλε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και μίλησε μέχρι και για χρεώσεις κομμωτηρίων και προσωπικά ταξίδια στο εξωτερικό που οδήγησαν στη διακοπή της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στοιχεία για αυξημένες χρηματοδοτήσεις εταιριών ψυχικής υγείας, στις οποίες εμπλέκονται και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε:

Η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου, στην οποία είναι μέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς πήρε 1 εκατ. ευρώ, αυξημένη χρηματοδότηση, με τον ίδιο αριθμό ασθενών.

Η Εταιρεία Δίοδος στην οποία συμμετέχει η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εργάζεται στο γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, έλαβε 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.

Εταιρία που έχει ως μέλος συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου έλαβε 1 εκατ. αυξημένη χρηματοδότηση.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε εντύπωση και να επιφέρετε πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, θα εκτεθείτε... Αν υπάρχουν πρόσωπα που ενέχονται σε υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα προφανώς θα ελεγχθούν», απάντησε ο Ανδρέας Ξανθός, καταλογίζοντας πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Τελείωσε το θέμα, το σόου το έκανες», παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητάει επίπονα απαντήσεις για τα χρήματα που δόθηκαν σε εταιρίες ψυχικής υγείας, χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των ασθενών.

«Τα δικά σας αμαρτήματα είναι καταγεγραμμένα, υπάρχουν στελέχη και των δύο κομμάτων στη φυλακή», κατέληξε ο Ανδρέας Ξανθός.

Συνεχίζει την κόντρα μέσω... Twitter ο Άδωνις

Πριν από λίγα λεπτά, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter συνεχίζει την κόντρα του με τον υπουργό Υγείας, καθώς έγραψε:

«Δυστυχώς ο κ. Ξανθός δεν απάντησε απολύτως τίποτε γιατί έδωσε τόσα παραπάνω εκατομμύρια ευρώ σε φιλικές προς τον Σύριζα ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ