ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Παρουσιάζει το «μητρώο στελεχών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΔ: Παρουσιάζει το «μητρώο στελεχών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πανηγυρικό κλίμα αναμένεται να προσδώσει στην αυριανή τελετή των εγκαινίων των νέων γραφείων του κόμματος στο Μοσχάτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του συνόλου των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα προεδρεύσει νωρίτερα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής όπου και αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση θέτοντας και πάλι θέμα πρόωρων εκλογών.

Σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση τη δημιουργία του «μητρώου στελεχών» κάτι που για τον ίδιο είναι ένα ακόμα βήμα για να υπάρξει διαφάνεια στα δημόσια πράγματα.

Αυτό το μητρώο που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή των στελεχών που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενώ πολλά στελέχη από αυτό θα πλαισιώσουν και τον κυβερνητικό μηχανισμό όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Τα μέλη του κόμματος που θα «μπουν» σε αυτή τη λίστα αναμένεται, σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του κόμματος να έχουν ελεγχθεί πλήρως και όσον αφορά το ποινικό τους μητρώο αλλά και το πόθεν έσχες τους.

Αυτή η κίνηση σε συνδιασμό με τη νέα πολιτική που ήδη ισχύει για τα οικονομικά της ΝΔ θα αποτελέσουν τις βασικές πτυχές της ρητορικής του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Οπως χαρακτηριστικά λένε στη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει τόσο προεκλογικά όσο και στο συνέδριο του κόμματος δείχνοντας πως στόχος του είναι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά της ΝΔ αλλά και στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να κινηθεί ανάλογα.

Εκτός από τις θεσμικές αυτές παρεμβάσεις ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα με στόχο την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση αλλά και για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Σε αυτή τη λογική την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία και το βράδυ θα μιλήσει στο Αγρίνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ