ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων θα καλυφθούν με αύξηση του ωραρίου του προσωπικού

Κουρουμπλής: Οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων θα καλυφθούν με αύξηση του ωραρίου του προσωπικού
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Οι πρόσθετες ανάγκες για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων θα πρέπει να καλύπτονται με την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης του υπάρχοντος προσωπικού και όχι με τη σύναψη νέων συμβάσεων», υπενθυμίζει με εγκύκλιό του προς τους Δήμους της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός καλεί τους ΟΤΑ να εφαρμόσουν διάταξη του ν.4368/2016 (μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου), με την οποία δίνεται η δυνατότητα αύξησης του ωραρίου εργασίας του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των Δήμων, μερικής απασχόλησης, μέχρι και µε το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης, της οικείας ειδικότητας και εκπαιδευτικής βαθμίδας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φορέων σε προσωπικό, μειώνοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού. Η διάταξη αυτή αφορά ως επί το πλείστον στις καθαρίστριες των σχολείων, λόγω των αυξημένων αναγκών των Δήμων για το προσωπικό αυτό, αλλά κι επειδή συχνά απασχολείται µε μερική απασχόληση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουρουμπλής προέβη στην κίνηση αυτή, καθώς, παρ’ ότι οι Δήμοι έχουν ενημερωθεί με σχετική εγκύκλιο, από τον περασμένο Μάρτιο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να εγκρίνονται νέες συμβάσεις μίσθωσης έργου, αντί να αυξάνεται αναλόγως το ωράριο των καθαριστριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ