ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρωνεύεται τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ ο Πολάκης

Ειρωνεύεται τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ ο Πολάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με μία ειρωνική και προκλητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

«Τζάμπα περιμέναμε την ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο. Ήρθαν, σε δέκα λεπτά σκορπίσανε και επάνω δεν ανεβήκανε. Τι έγινε παιδιά είχαμε καμία διάσπαση;» έγραψε ο κ. Πολάκης.

1

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας.

«Η δυσπιστία από πλευράς των εργαζομένων στα νοσοκομεία σε έναν βαθμό είναι δικαιολογημένη, με βάση την εμπειρία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια της μνημονιακής καταστροφής. Όμως, θα το πω με ένα ρητό: άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα χαρτιά βαστούνε» ανέφερε ο κ. Πολάκης.

«Μετά από 8 χρόνια καταφέραμε σε δύο μήνες να ολοκληρώσουμε έναν διαγωνισμό για ασθενοφόρα, τον οποίο πάλευαν από το 2007. Και επειδή οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες και οι προηγούμενοι μηχανισμοί δεν τα έβρισκαν στη μίζα, καθυστερούσε 8 χρόνια. Αγοράστηκαν και παραδόθηκαν 90 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ανακαλύψαμε 20 ασθενοφόρα τα οποία είχαν αγοραστεί, είτε από δήμους, είτε από αιρετές περιφέρειες, είτε από υγειονομικές περιφέρειες, τα οποία ‘κάθονταν’», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Εγώ ήμουν δήμαρχος στα Σφακιά. Για κάποια χρόνια, από το 2010 έως το 2014, και εγώ οδήγησα ασθενοφόρα. Και οι οδηγοί του δήμου μου οδήγησαν ασθενοφόρα γιατί δεν υπήρχε κάλυψη του ΕΚΑΒ. Αλλά τότε δεν είδα να βγαίνουν στο δρόμο αυτοί που σήμερα κραυγάζουν το αφήγημα της καταστροφής».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι τα χρήματα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα «αναδιανεμηθούν προς όφελος των ασθενέστερων» και εξήγησε:

«Οι δύο πρώτες κινήσεις είναι οι 15.000 παραπάνω θέσεις στους παιδικούς σταθμούς και τα 50 εκατομμύρια – και αν χρειαστεί και παραπάνω – τα οποία θα δοθούν για την πρόσληψη ενός προγράμματος απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ, που θα αφορά 4.000 άτομα προσωπικό νοσοκομείων».

Σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι το υπουργείο είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την πολιτική που έχει χαράξει και αφού το χαρακτήρισε ξανά «απόστημα», είπε ότι λειτουργούσε ως μηχανισμός διακίνησης μαύρου χρήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ