ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε πάρτι έγινε, ούτε φούσκα υπήρξε στο Mega λέει ο Τσίγκας

Ούτε πάρτι έγινε, ούτε φούσκα υπήρξε στο Mega λέει ο Τσίγκας
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ούτε πάρτι έγινε, ούτε φούσκα υπήρξε», υποστήριξε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Τηλέτυπος» Ηλίας Τσίγκας, αποδίδοντας στην κρίση την αδυναμία του Mega να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ο κ. Τσίγκας χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα και δεν αφήνουν να μπει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του Mega, σημειώνοντας πως εάν οι τράπεζες ήταν περισσότερο διαλλακτικές και επέτρεπαν τη ρευστότητα προς το κανάλι, θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι προμηθευτές, ενώ θα δινόταν και η ευκαιρία στους μετόχους να αποφασίσουν τι θέλουν θα κάνουν. «Δεν χρειάζεται να σβήσει το Mega», είπε και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να συνεχίσει την πορεία του είτε μέσω Internet, είτε συνδρομητικά.

Σε ότι αφορά στα δάνεια της εταιρίας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Τηλέτυπος» ανέφερε πως μέχρι και ένα χρόνο πριν την κρίση, η εταιρία είχε 18 κερδοφόρες χρήσεις και πως η πιστοληπτική της ικανότητα ήταν εξαιρετική. Τα δάνεια της, είπε, αντιστοιχούσαν στο 30% των εσόδων της και σε λιγότερο από 50% των κεφαλαίων της.

Μετά τις χθεσινές καταγγελίες του Δημήτρη Κοντομηνά, ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε να κληθεί εκ νέου ο ιδιοκτήτης του Alpha στην εξεταστική επιτροπή. Το αίτημα του κ. Λοβέρδου απορρίφθηκε απο την πλειοψηφία.

«Να έρθει μαζί με την Μενεγάκη και τη Σπυροπούλου» σχολίασε ειρωνικά ο Νίκος Νικολόπουλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο να σχολιάζει «καλό το χιούμορ αρκεί να μην παίζεις με αυτό γιατί γυρνά εναντίον σου».

Απορρίπτοντας την πρόταση Λοβέρδου ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ζήτησε να μην μετατραπεί η επιτροπή σε πρωϊνάδικο. «Αποστρέφομαι οποιαδήποτε εκδοχή να μετατραπεί η εκπομπή μας σε ένα πρωινάδικο, ε, η επιτροπή ήθελα να πω... Ο κ. Κοντομηνάς κλήθηκε και απάντησε σε όλα, αν κρίνει ότι δεν είπε όσα ήθελε μα πει είναι δικό του θέμα, αλλά αν θέλει τώρα να πει άλλα και να μετατρέψει την εξέταση σε σόου δεν θα το επιτρέψουμε να το κάνει»

«Το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει τα πρωινάδικα, ρωτήστε τον Καρανίκα να σας πει», παρενέβη ο Ανδρέας Λοβέρδος .

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε τα μέλη της πως ο Δημήτρης Γεωργκόπουλος της Κίνησης Πολιτών κατά της Διαφθοράς απέστειλε έγγραφα που βρήκε στα σκουπίδια της ΝΔ. Πρότεινε να σταλεί όλος ο φάκελος στον εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ