ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες
Στιγμιότυπο από τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Βουλής από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Κόκκινο έχει χτυπήσει η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Μάλιστα ο υπαινιγμός του Μάκη Βορίδη πως δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες για το θέμα οδήγησε την σύγκρουση στα άκρα με τον Νίκο Παππά να απαντά πως η Νέα Δημοκρατία κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών με έντονη οσμή ακροδεξιάς.

Το νέο έντονο επεισόδιο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΝΔ προίδεάζει πως την Δευτέρα στην Βουλή και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την διαπλοκή και την διαφθορά η συνεδρίαση δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αντιθέτως φαίνεται πως θα δοθεί σκληρή μάχη και όχι μόνο για τις εντυπώσεις.

Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται εντατικά για την συζήτηση της Δευτέρας και υπενθυμίζουν ότι η κυβέρνηση θα μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για να αποδείξει στην Νέα Δημοκρατία ότι δεν δικαιούται να ομιλεί –με αφορμή την υπόθεση των καναλιών– για νέα διαπλοκή, όταν η ίδια έχει αναμειχθεί ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Ενδεικτική της κυβερνητικής πρόθεσης να επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία κατά την συζήτηση στη Βουλή είναι και η ανακοίνωση του Μαξίμου για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγρίνιο, όπου σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχτηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε διαπλοκή στον τόπο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν αυτός που επωφελήθηκε από αυτήν.

Ως εκ τούτου η κυβέρνηση διερωτήθηκε πού πήγαν τα λεφτά της Siemens, τι χρήματα διαχειρίζεται ο Σταύρος Παπασταύρου με τους συνεργάτες του, πώς θα πληρωθούν τα χρέη του κόμματος της ΝΔ και πώς έπαιρνε δάνεια ο Κήρυκας Χανίων. Φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο και ένα μεγάλο κομμάτι της ατζέντας της συζήτησης την ερχόμενη Δευτέρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένο για το γεγονός πως η ΝΔ υποστηρίζει σχεδόν σε κάθε της ανακοίνωση –όπως λένε κυβερνητικές πηγές– τις αιτιάσεις των καναλαρχών για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το σχόλιο και μόνο του υπουργού Επικρατείας πως οι καναλάρχες φτερνίζονται και παθαίνει πνευμονία η ΝΔ το υποδηλώνει.

Συγχρόνως, όμως, στο πρωθυπουργικό επιτελείο διαπιστώνουν μία σφοδρή αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός πως η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει τα μέτωπα με την Εκκλησία αλλά και με την Δικαιοσύνη, καθώς η Πειραιώς πίστευε ότι η συντήρησή τους θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πτώση της συγκυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ