ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Δρίτσας: Όσα γράφονται για την τραγωδία στην Αίγινα είναι έργο της Δικαιοσύνης

Θ. Δρίτσας: Όσα γράφονται για την τραγωδία στην Αίγινα είναι έργο της Δικαιοσύνης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες δεν βρέθηκε DNA του 77χρονου κυβερνήτη στα χειριστήρια του ταχύπλοου σκάφους, το οποίο, στις 16 Αυγούστου, είχε εμβολίσει λάντζα με επιβάτες, ανοιχτά της Πέρδικας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

«Για όσα συχνά γράφονται για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα, ας καταλάβουν όλοι ότι είναι έργο της ανακριτικής διαδικασίας και των εισαγγελικών Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός, απαντώντας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Α' Πειραιά και Νήσων, Κ. Κατσαφάδου, στη Βουλή, είχε σημειώσει ότι έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί από την ανακριτική διαδικασία παραλείψεις και μάλιστα υπαίτιες, προκειμένου να ελεγχθούν.

«Εάν προκύψει τέτοια θέμα, πρώτοι εμείς θα ελέγξουμε τα πάντα, δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί ο υπουργός σε ανακριτή όταν η ανακριτική διαδικασία είναι ακόμα ανοιχτή και πορεύεται», είχε απαντήσει ο κ. Δρίτσας και είχε προσθέσει ότι «η πολιτική αγωγή έχει το κάθε δικαίωμα να θέτει ερωτήματα».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας, σημείωσε ότι για το θέμα θα απαντήσει εκ νέου, την Πέμπτη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου και πως θα καταθέσει μακροσκελή απάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ