ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο ανύψωσης του «πληγωμένου» ηθικού

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο ανύψωσης του «πληγωμένου» ηθικού
Αφίσα για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Πρωτίστως ως πρωθυπουργός και έπειτα ως αρχηγός κόμματος θα μιλήσει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη των εργασιών του 2ου τακτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρεί πως η κοινωνία χρειάζεται απαντήσεις για τις εξελίξεις στην χώρα και ειδικότερα στην οικονομία και ως εκ τούτου η σημερινή παρέμβαση-ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι εστιασμένη στο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση, όπως επίσης και στα επόμενα βήματα της που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση της επιστροφής στην ανάπτυξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της κυβέρνησής του, εκείνη δηλαδή την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση. Επομένως, θα επιμείνει στην ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, θα επαναλάβει ότι θα πρέπει να τηρηθεί από όλες πλευρές η συμφωνία του περασμένου Μαΐου για το χρέος, θα τονίσει πως η χώρα θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σταδιακά να επιδιώξει την έξοδό της στις χρηματαγορές.

Ο πρωθυπουργός θα υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο και θα κάνει σύμφωνα με πληροφορίες απολογισμό των πεπραγμένων της πρώτης περιόδου, δηλαδή του οκταμήνου της διαπραγμάτευσης που οδήγησε στην συμφωνία του Ιουλίου του 2015, όπως επίσης και της δεύτερης περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επισήμως ξεκινά από πέρυσι τον Σεπτέμβριο μετά την επικράτηση του κόμματός του στις εθνικές εκλογές.

Όλα αυτά επιμένοντας πως η κυβέρνησή του έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη πάντα με γνώμονα την κοινωνική προστασία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όμως, παράλληλα θα απευθυνθεί και στο κομματικό ακροατήριο του συνεδρίου, γνωρίζοντας πως τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος νιώθουν πως έχουν κάνει μεγάλες υποχωρήσεις που δεν συμβαδίζουν με τις αξιακές τους πεποιθήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να ανυψώσει το ηθικό των «πληγωμένων» μελών του ΣΥΡΙΖΑ και θα τους ζητήσει να συνεχίσουν να υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική με το κεφάλι ψηλά, κάνοντας αναφορές και στην σημασία της αξιοπρέπειας της αριστεράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ