ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30 νέες θέσεις στην Ποινική και Διοικητική Δικαιοσύνη

30 νέες θέσεις στην Ποινική και Διοικητική Δικαιοσύνη
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - Eurokinissi

Την ώρα που παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα με τη Δικαιοσύνη και ο «πόλεμος» κυβέρνησης- αντιπολίτευσης δε λέει να κοπάσει, συστήνονται 30 νέες θέσεις δικαστικών λειτουργών.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και φέρει τις υπογραφές του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, αυξάνονται κατά 30 οι θέσεις δικαστικών λειτουργών της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην Ποινική Δικαιοσύνη από 1/12/16 αυξάνονται κατά 2 οι θέσεις των Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, κατά 3 των Εισαγγελέων Εφετών και κατά 2 των Εισαγγελέων Πρωτοδικών. Από 1/1/17 αυξάνονται κατά 5 οι θέσεις των Αντιεισαγγελέων Πρωτοδικών-Παρέδρων Εισαγγελίας.

Στη Διοικητική Δικαιοσύνη από 1/1/17 αυξάνονται κατά 8 οι θέσεις Παρέδρων-Πρωτοδικών, ενώ από 16/9/17 αυξάνονται κατά 2 οι θέσεις των Προέδρων Εφετών και κατά 8 των Εφετών.

Όπως αναφέρεται στη ρύθμιση που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής, από το 2020 και εξής προκύπτει ετήσια δαπάνη περίπου 1,3 εκατ. ευρώ από την καταβολή της μισθοδοσίας (διαφορά αποδοχών λόγω προαγωγών και νέες προσλήψεις) στους δικαστικούς λειτουργούς που θα καταλάβουν τις 30 θέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ