ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Αναστασιάδη στην εξεταστική επιτροπή

Κατάθεση Αναστασιάδη στην εξεταστική επιτροπή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με ...γέλια και σχόλια για το πόσες κάμερες καταγράφουν τη συζήτηση και την απορία του για την κλήση του με δεδομένο ότι ο ίδιος είναι δημοσιογράφος και δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά της επιχείρησης, ξεκίνησε η κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.

Με εμφανώς ειρωνική διάθεση ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» δήλωσε ότι θα δώσει θρησκευτικό όρκο -«με όσα γίνονται σήμερα σε βάρος της Εκκλησίας, θρησκευτικό μέχρι θανάτου», είπε - ενώ σχολίασε ότι έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι με τους πολιτικούς να ρωτούν δημοσιογράφους.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε μόνον στον ίδιο –«με τιμά βεβαίως, αλλά γιατί μόνον εμένα... δημιουργείται κάποιο κλίμα» και κάλεσε τους βουλευτές να απαντήσουν εάν επηρεάζονται από τις αναφορές Τσίπρα.

«Όχι δεν μας επηρεάζει η δήλωση του πρωθυπουργού, ούτε η δική σας άποψη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας ότι είμαστε ούφο εσωτερικού», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Ο χειμαρρώδης Θέμος Αναστασιάδης μίλησε για μεγάλη επιτυχία της εφημερίδας από τις πρώτες κιόλας ημέρες κυκλοφορίας της –«όπως εσείς διαλύσατε το πολιτικό σύστημα, έτσι κι εμείς ανατρέψαμε εκδοτικό κατεστημένο, διαλύαμε μεγαθήρια εποχής», είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος σε θέματα διαπλοκής, είπε πως δεν έχει καμία σχέση –«δεν έχουμε σχέση με καμία μπουλντόζα» και πρόσθεσε: «Δεν περιμέναμε ότι κανά δυο συγκροτήματα θα τα διαλύσετε, ένα κομμάτι το χτυπήσατε, αλλά σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις... Προσέξτε μην πέσετε σε άλλη διαπλοκή με το θέμα των αδειών».

Για την υπόθεση δανειοδότησης του Πρώτου Θέματος, υποστήριξε ότι όλα τα δάνεια είναι νόμιμα και διαφανή και καλύπτονται από πολλαπλές εξασφαλίσεις και προσωπικές εγγυήσεις, ενώ είναι πλήρως εξυπηρετούμενα. «Όχι μόνο καταβάλουμε κεφάλαιο δανείων, αλλά έχουμε εξασφαλίσει προκαταβολή των τόκων για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο εκδότης του Πρώτου Θέματος υποστήριξε ότι και σήμερα δίνονται κρατικές διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης με βάση την πολιτική τους κατεύθυνση. «Πολιτικά παιχνίδια γίνονται και σήμερα. Οϋτε τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μόνο αγγελάκια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ο πρωταθλητής των εσόδων από κρατικές διαφημίσεις είναι εφημερίδα μικρής κυκλοφορίας 1.500 φύλλων που εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είπε ακόμη οτι τον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τους εργαζόμενους του, το πούλησαν ορισμένοι εκ των μετόχων του, κάνοντας μάλιστα λόγο για "ντιλάρισμα" και κραυγαλέα διαπλοκή από εκείνους που πήραν 80 εκατ. δάνειο επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα από την εφημερίδα τους στηρίζουν την κυβέρνηση. Ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ειναι ο μοναδικός πολιτικός που είχε επισκεφθεί την εφημερίδα -έδειξε και τη σχετική φωτογραφία- και σημείωσε ότι αργότερα χάλασαν οι σχέσεις, «μπήκαν οι γάτες ανάμεσα μας».

Ο Θέμος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι το Πρώτο Θέμα είναι υπό πολιτικό διωγμό. «Είμαστε υπό καθεστώς τρομοκρατίας με τρομοκρατικές μεθόδους και με περίεργες ομάδες που τα σπάνε και μετά χαιρετιούνται με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα συνέδρια», είπε και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός τον στοχοποιεί. «Κάθε Κυριακή το Μαξίμου έβγαζε ανακοινώσεις για το Πρώτο Θέμα και αυτό δημιουργεί περιβάλλον στοχοποίησης», υποστήριξε και πρόσθεσε πως το θέμα θέλει προσοχή.

Σχολίασε και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», μιλωντας για διαπόμπευση. «Δεν το περιμέναμε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο η Αυγή, ελπίζω να επιληφθεί κάποιος, όπως έγινε με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ που παραλίγο να μας βάλει σε πόλεμο με την Τουρκία. Αυτό που έκανε η Αυγή είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ