ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Σε λίγο θα στήσουν ανδριάντα του Τσίπρα στην Βουλγαρία

Στ. Θεοδωράκης: Σε λίγο θα στήσουν ανδριάντα του Τσίπρα στην Βουλγαρία
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

Δριμεία επίθεση προς τον πρωθυπουργό για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.

«Με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει ανδριάντα στην Βουλγαρία», σχολίασε δυσμενώς ο κ. Θεοδωράκης.

Η ανάρτηση του υπό τον τίτλο «’Τηλεγράφημα’ από την πρεσβεία μας στη Σόφια», αφού παραθέτει τον αριθμό των ελλήνων που καταφεύγουν στη γείτονα χώρα κάθε μέρα, επισημαίνει πως με τους ρυθμούς που υπάρχουν σε λίγο δεν θα μείνει καμία επιχείρηση στην Ελλάδα.

«Κάθε μέρα 12 με 13 Έλληνες αποκτούν βουλγαρικό ΑΦΜ! Μέσα σε 4 μήνες δημιουργήθηκαν στην γείτονα 1.500 νέα ΑΦΜ ελληνικών επιχειρήσεων! Το σύνολο πλέον των εταιριών με ελληνική συμμετοχή στη γειτονική χώρα είναι 15.000!

Κάποιες εταιρίες είναι εικονικές - δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να αγοραστεί ένα αυτοκίνητο ή ένα ακίνητο - αλλά πολλές είναι επιχειρήσεις μικρομεσαίων - ανθρώπων που διώχθηκαν από την Ελλάδα εξαιτίας της υπερφορολόγησης και των υπερβολικών εισφορών», γράφει ο βουλευτής.

«Το Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2017 χαρακτηρίζεται από φοροκεντρική λιτότητα (...) προβλέπεται για το 2017 οριακή μείωση δαπανών κατά € 78,8 εκατ. και εκτεταμένη αύξηση εσόδων κατά € 2,513 δισ. (...) Τυχόν μειώσεις δαπανών αντί αυξήσεων φόρων θα είχαν πιθανόν μικρότερη άμεση υφεσιακή επίπτωση (...) οι αυξήσεις φόρων αποθαρρύνουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα και επομένως θολώνουν τις προοπτικές ανάκαμψης», σημειώνει ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ