ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Offshore κόντρα» Μαξίμου-ΝΔ

«Offshore κόντρα» Μαξίμου-ΝΔ

Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η «offshore κόντρα» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας για τον Κύπριο δικηγόρο, ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers.

Με αφορμή το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, που δημοσιεύει φωτογραφία του εν λόγω δικηγόρου να εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για τη σχέση του με εκείνον και την εταιρεία του, η οποία είναι μέτοχος της εφημερίδας «Αυγή».

Απαντώντας σε υψηλούς τόνους το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για στήσιμο ενός αφηγήματος διαπλοκής από τη Νέα Δημοκρατία, γύρω από μια εταιρεία η οποία –όπως αναφέρει η ανακοίνωση- "κατέχει διαφανώς και νομίμως πακέτο μετοχών της ΑΥΓΗΣ". Παράλληλα, χαρακτήρισε καταγέλαστη την ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία «εμπλέκει συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα».

Επανερχόμενη, η ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνώνυμο «της διαφθοράς και της διαπλοκής», η οποία υπεκφεύγει και δεν κάνει κουβέντα για την «ταμπακέρα» και ζήτησε για άλλη μια φορά να μάθει ποια είναι η σχέση της με τον Κύπριο δικηγόρο.

Η απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου

«Η Κυβέρνηση - συνώνυμο της διαφθοράς και της διαπλοκής εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η σχέση της με τον κ. Αρτεμίου.

Για ακόμη μια φορά υπεκφεύγουν και πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν λένε, όμως, κουβέντα για την ταμπακιέρα.

Επισκέφθηκε, ναι ή όχι, ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου;

Με ποιους συναντήθηκε;

Συνδέεται η επίσκεψή του, την οποία δεν διαψεύδει η παρέα του Μαξίμου, με τη συζήτηση στη Βουλή και την απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας για το ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”;

Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” στο Μέγαρο Μαξίμου;

Μέχρι που φθάνει η συνεργασία τους;

Τέλος, είναι τουλάχιστον κωμικό η απολογούμενη Κυβέρνηση να μιλά για “συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα” τα οποία δεν έχει το θάρρος να διαψεύσει, όταν για χρόνια δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα που θα ζήλευε ακόμη και ο Αίσωπος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ