ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

«Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Συνδέοντας τις τηλεοπτικές άδειες με την πορεία της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δύο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον».

Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά σημείωσε.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε, επίσης, την Π.Γ. για την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, οι οποίες έγιναν όλες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ