ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση ΕΣΡ (LIVE)

Σε εξέλιξη η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση ΕΣΡ (LIVE)
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Άγονη αναμένεται να αποβεί και η σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ως προς τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση επιμένει στην πρότασή της για τον Βύρωνα Πολύδωρα, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς στον Real Fm, να κατατεθεί η διάταξη για την αναστολή εφαρμογής του άρθρου 2Α που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα υπάρξει συνολική αλλαγή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο είναι έντονες, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για την προεδρία του ΕΣΡ. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζαννετάκος, που περιλαμβάνεται και στην εισήγηση Βούτση, προτείνεται από το Ποτάμι, ενώ η Ενωση Κεντρώων προτείνει τον Σταύρο Δήμα.

Η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση. Ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας Πολύδωρα και δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση που αναμένεται να «φέρει» η κυβέρνηση. Συζητούν διάφορα ονόματα με επικρατέστερο αυτό του συνταγματολόγου Γιώργου Σωτηρέλλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ