ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελπίδες για λευκό καπνό στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων τη Δευτέρα

Ελπίδες για λευκό καπνό στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων τη Δευτέρα
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη Δευτέρα στις 3 μετά το μεσημέρι συγκαλείται εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Στη Βουλή εκφράζουν βάσιμες ελπίδες ότι έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα συναίνεσης και πως αυτή τη φορά θα βγει λευκός καπνός.

Η επιλογή της κυβέρνησης, που υπερψηφίστηκε και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας για το δίδυμο Μορώνη – Κιάου, θα παραμείνει ίδια με τον Νίκο Βούτση πάντως, να φέρεται διατεθειμένος να συζητήσει και τις προτάσεις που θα καταθέσουν τα κόμματα. Συνεργάτες του διαμήνυαν πως ο Πρόεδρος είναι ανοιχτός σε προτάσεις, χωρίς ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι θα υποκύπτει σε κάθε νέα αξίωση της αντιπολίτευσης.

Στη ΝΔ παρότι διατηρούν τις ενστάσεις τους για το αν η κυβέρνηση αλλάξει τελικά τη λέξη «αναστολή» με αυτή της «κατάργησης» του άρθρου 2Α στην τροπολογία Παππά, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής, έχει μπει στη συζήτηση ονομάτων, προτείνοντας τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Την πρόταση έσπευσε να δηλώσει ότι θα την στηρίξει ο Βασίλης Λεβέντης.

Την ίδια ώρα, ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η νέα πρόταση Θεοδωράκη για πρόεδρο της Αρχής τον ακαδημαϊκό και τέως υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο, καθώς το Ποτάμι είχε πει "ναι" σε Ροδόλφο Μορώνη και Νίκο Κιάο στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ