ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τον διορισμό Κατρούγκαλου επί ΠΑΣΟΚ

Κόντρα στη Βουλή για τον διορισμό Κατρούγκαλου επί ΠΑΣΟΚ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «έκλεψαν» 44 δις ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων.

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ασφαλιστικό οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας για πολιτική απατεωνιά, λέγοντας ότι διορίστηκε επί ημερών ΠΑΣΟΚ ως επικεφαλής στην Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ.

«Κατηγορία» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος τον υπαινιγμό ότι ήταν ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι υπήρξε πρόεδρος στην Επαγγελματική Κατάρτιση, σημείωσε ωστόσο, ότι ο διορισμός του έγινε αξιοκρατικά. «Ήμουν ο μόνος διορισμός που δεν έγινε ρουσφετολογικά, αλλά σας ξενίζει γιατί το ρουσφέτι για εσάς είναι θρησκεία», είπε προς τα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Προφανώς και δεν είστε ΠΑΣΟΚ που κάνετε αυτά τα πράγματα», σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συμπλήρωσε πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν εκεί με υπογραφή Ρέππα.

Επί της ουσίας της επερώτησης, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι την περίοδο 2010 – 2015 χάθηκαν 44 δις ευρώ από τους συνταξιούχους έναντι 1,8 δισ. την περίοδο 2015 – 2016, εκ των οποίων το 1,1 δις είναι από το ΕΚΑΣ και 698 εκατ. ευρώ από τις παρεμβάσεις του νόμου του 2016.

Παραδέχθηκε ότι «οι συνταξιούχοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται, μπορεί τα 698 εκατ. να είναι μία σταγόνα μπροστά στα 44 δισ., αλλά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και επανέλαβε ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων επλήγη. «Διασφαλίσαμε ότι θα πάρουν σύνταξη και την επόμενη χρονιά», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

«Ντροπή», φώναξε από τα έδρανα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να σχολιάζει πως αν υπήρχε ντροπή δεν θα είχε κατατεθεί αυτή η επερώτηση. «Και όσο και αν φωνάζετε, είστε λίγοι πια. Δεν ακούγεστε», είπε ο υπουργός Εργασίας.

2628114

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για κρυφή αντέντα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης και εκτίμησε πως ετοιμάζονται νέες μειώσεις στις συντάξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ