ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Έτος σταθεροποίησης το 2016

Αλ. Τσίπρας: Έτος σταθεροποίησης το 2016
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η ελληνική οικονομία μετά από έξι χρόνια βαθιάς κρίσης βρίσκεται επιτέλους στη φάση της ανάκαμψης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «το 2016 αναδεικνύεται ως το έτος της σταθεροποίησης της οικονομίας» ενώ υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση «για να διατηρηθεί αυτή η θετική δυναμική που έχει αναπτύξει η χώρα, είναι η αποσαφήνιση της στρατηγικής γύρω από τη διαχείριση του ελληνικού χρέους».

«Πλέον έφτασε η στιγμή να αναγνωριστούν οι προσπάθειές μας μέσω της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ειδικότερα ότι με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και του καθορισμού άμεσα και εντός Δεκεμβρίου των βραχυπρόθεσμων μέσων διευθέτησης του ελληνικού χρέους, «επιδιώκουμε ταυτόχρονα, από την αρχή του νέου έτους, να ξεκινήσει ο καθορισμός και των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων».

Επεσήμανε ότι «ο οικονομικός ορίζοντας για την Ελλάδα, η πρόσβαση της στις αγορές χρήματος, πρέπει να γίνει ξεκάθαρος και ανοικτή πρόσβαση», επισημαίνοντας ότι «το έχει ανάγκη η οικονομία μας, οι αγορές αλλά και η ίδια η Ευρωζώνη».

«Ιδιαίτερα σε μια ρευστή διεθνή συγκυρία, όλοι πια συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να διαιωνίζεται το ελληνικό ζήτημα. Πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα αποτελεί τελευταίο οχυρό σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο θα πρέπει να μας οδηγήσουν όχι σε μοιρολατρία αλλά σε δράση, ώστε να μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία, φέρνοντας ως παράδειγμα την κρίση του Brexit, που πρέπει να μετατραπεί σε επενδυτική ευκαιρία για τον ναυτιλιακό κλάδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ