ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση ελπίζει σε επανεκκίνηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Η κυβέρνηση ελπίζει σε επανεκκίνηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Η συγκρότηση του ΕΣΡ σε σώμα έπειτα από πέντε αποτυχημένες συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής επιτρέπει στην κυβέρνηση να ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η χθεσινή εξέλιξη στην οποία βεβαίως συνέβαλε και η απόφαση της κυβέρνησης να συναινέσει στην πρόταση της ΝΔ για το πρόσωπο του προέδρου -πλην της υποχώρησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης- προκάλεσε ικανοποίηση στο Μαξίμου.

Κι αυτό διότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι πλέον με συγκροτημένο το ΕΣΡ μπορεί άμεσα να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες, επομένως να εφαρμοστεί η στρατηγική της για εφαρμογή της τάξης σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο.

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά αμέσως μετά την ψηφοφορία στην Διάσκεψη των Προέδρων και την εκλογή ΕΣΡ είναι ενδεικτικές όχι μόνο των προθέσεων της κυβέρνησης να γίνει ένας νέος διαγωνισμός αλλά και της βούλησής της αυτός να διενεργηθεί σύντομα χωρίς καθυστερήσεις.

«Κανείς πλέον δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει αδειοδότηση» δήλωσε ο κ. Παππάς ανακοινώνοντας πως στην διάθεση του ΕΣΡ βρίσκονται το ανθρώπινο δυναμικό, η τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκαν στον διαγωνισμό της 30ης Αυγούστου .

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε σε υποχώρηση αφού στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση η γραμμή της ήταν πως «δεν ψηφίζουμε εάν δεν καταργηθεί ο Νόμος Παππά» όμως αναγνωρίζει πως και η ίδια έβαλε νερό στο κρασί της προχωρώντας σε συμβιβασμούς που θα εξασφάλιζαν την συναίνεση του ΕΣΡ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή- η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης- αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία και για τον διαγωνισμό που αφορά την χορήγηση των περιφερειακών αδειών αλλά και για το ξεκαθάρισμα στο τοπίο του ραδιοφώνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ